Fragment uit een interview met Anna Drijver voor Psychologie Magazine
April 2016Foto: Anna Drijver
Bron: www.annadrijver.nl

Welke Persoon is het meest vormend geweest in uw leven?

'Naast mijn ouders dat is logisch is dat denk ik mijn balletjuffrouw, Mabel Alter. Ik ben opgegroeid in Den Haag en zat bij haar op de balletschool aan de Toussaintkade. Ik ging twee tot drie keer per week.

Als meisje wilde ik ballerina worden, maar bij de auditie voor het conservatorium werd ik afgewezen omdat mijn heupen niet genoeg uitgedraaid waren. Zo'n auditie is een keiharde vleeskeuring, maar mijn ouders hadden me daar goed op voorbereid. Daarom was ik denk ik ook niet heel teleurgesteld dat ik niet werd aangenomen. Het belangrijkste wat ik van Mabel Alter heb geleerd is discipline.

Hier moet je je maillootje neerleggen, je tasje onder je stoel, hier moet dit en daar dat. Ze leerde kinderen van 8 of 12 wat het hun waard was om te dansen. Dat ballet een vak was en dat je het serieus moest nemen.

Die praktische kanten van het vak vind ik nu ook niet moeilijk. Op tijd komen, weten waar je moet staan en wat je moet zeggen. Ook in toewijding is ze een voorbeeld voor me geweest. Ik vind het heerlijk om elke dag met mijn vak bezig te zijn. Alles wat ik doe, doe lk om vooruit te komen, te groeien.


Ik ben altijd als amateur blijven dansen, doe het nog steeds weleens als ik op zaterdagmiddag vrij ben.'

Lees het volledige artikel in Psychologie Magazine